Rólam

abvisual

Ádám, aki a név mögött áll.

Vizuális történetmesélés.
A hobbi ami hivatássá vált.
Végzettségemet tekintve fotográfus (OKJ), valamint vizuális kommunikációs szakember (BA Diploma) vagyok.

A headline pedig ugyan elcsépelten hangzik, de tényleg így van.
2015 környékén tudatosult bennem, hogy az akkor is már évtizedes hobbim átalakítva én fotózással és videózással szeretnék foglalkozni főállásban. Akkor ugyan még nem tudtam, hogy pontosan hogyan is fogom kivitelezni ezt az elképzelésem, de az irányt már láttam.

Aztán a technika fejlődése, az ausztriai munkából fakadó anyagi hátterem és a Youtube-os tartalmak elszaporodása lehetővé tette, hogy technikailag és tudásilag is gyors tempóban valósíthassam meg az elképzelésem.

2017 óta tevékenykedek főállásban ezen a területen, és elmondhatom, hogy ez idő alatt rengeteg új további tudásra és tapasztalatra tettem szert.
Az esküvő világán túl a turisztikai, üzleti területen rendszeresen gyártok megrendelőimnek tartalmakat, valamint a lakossági (keresztelők, kismama, páros és családi fotózás) vonalon is aktív vagyok.

A jelenlegi központom Nagykanizsa (Zala megye) de az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok elérhető Debrecen városban is, ezen felül pedig szívesen dolgozok Szombathely, Győr és Budapest térségében is.

Filozófia

Capture Everything

Mottóm, a „capture everything” hűen tükrözi elszántságomat, a fotózás és videózás iránti elhivatottságomat - ez pedig a magánéletemben is jelen van, hiszen legtöbbször képtelen vagyok letenni a kamerát a kezemből.

Mindent megörökítek, szeretek igazi pillanatokat elkapni. Amikor őszintén nevetsz fel. Vagy sírod el magad. Vagy csak megsimogatod a másik kezét. Apró kis részletek, melyek érzelmeket visznek a filmbe vagy a fotóra. És a legtöbb esetben Te nem is tudsz róla, de nekem már megvan az a pillanat.

Ez volt az egyik ok is, amiért az esküvőket választottam fő profilnak: mert ott semmi sem megrendezett; minden pillanat igazi, őszinte.

Robert Frankot idézve: "...Nos, ilyen a természetem, hogy csendben vagyok, és csak figyelek. (...) Amikor valaki észreveszi a fényképezőgépet, akkor teljesen más lesz a fotó.”

festés, írás, Sansa, hegyek & wanderlust

Szabadidőmben szeretek festeni, az akril technikával ismerkedek és abban próbálok alkotni, egyre gyakrabban írok, ezen felül szeretek utazni, új helyeket felfedezni, kirándulni az osztrák hegyekben, vagy a zalai tájakon, erdőkben. Kifogás pedig ritkán van, hála Sansának, a kutyámnak. Míg más sok élményt megtart magának, én szeretem ezeket megosztani, így a kirándulásokat is előszeretettel örökítem meg fotó és videó formájában.

Hiszen segítséggel minden egyszerűbb

Hiszem, hogy a jó videó titka, hogy a feladatokat elosztjuk egymás között, így bizonyos csomagok esetén ketten dolgozunk a nagy nap megörökítésén. Én minden esetben a Highlight videó felvételeit készítem ilyenkor, Peti, az állandó segítőm pedig a hosszú filmért felel már évek óta. Ha pedig én fotózom, akkor Peti az, aki az évek alatt megtanult praktikákkal a tökéletes felvételeket készíti el. Így fotó és videó kombinált foglalására is van lehetőség több formában is.

A fotót ugyan ritkán adom ki a kezeimből, de ha úgy alakul, hogy nekem mindenáron filmeznem kell, akkor nyugodt szívvel bízom ezt a feladatot Petrára. 

 

2021-ben és 2022-ben több új barátság is köttetett kollégákkal, akikkel szívesen ajánljuk egymást, az egymással közös munkát.

Közéjük tartozik a siófoki esküvő fotós, Csik Dávid (A színekkel teli képek: https://davidcsikphoto.hu/), a hatvani esküvő fotós, Matyi, korábbi nevén The Million Photos (új neve pedig Nádas Mátyás fotógráfus: https://www.facebook.com/nmatyasphotographer), szintén Zalából hévízi barátaim, Eszti és Csabi, azaz a Find Your Moment (https://www.findyourmoment.hu/), Pécsről a Crystal Boutique Kft. valamint a zalaegerszegi esküvő fotós, aki a premiumfotosok tagja is, Bolla Gábor.

 

Rólam mondták

ügyfélvélemények

Válogatás a google-n elérhető ügyfélvéleményekből

abvisualstories

Naplemente, felhő, villám és szivárvány mániám van. Akár utazás közben is képes vagyok félreállni az autóval és őrült módjára keresni a tökéletes fotó lehetőségét.

visitzala

2022 novemberében a Zala megyei Kendlimajorban megnyitottam életem első fotókiállítását #visitzala névvel. A kiállításon szereplő képek faliképként is megvásárolhatóak.

Adamwithaphone

Különálló projektként telefonnal is fotózom. Tudatosan lekorlátozom a lehetőségeim ezzel rákényszerítve magam, hogy kompozíciós megoldásokban gondolkodjak.

Elismerések, eredmények

2021-ban a WEVA HuAwardon az alábbi helyezéseket értem el:

HuAward 2020
 
Szintén ebben az évben ezen az esküvő videós közösségben az egyik videómat a nap videója címmel illeték.

2022-ben a WEVA Hungary Awardon az alábbi kategóriákban az helyezéseket értem el:

Hungary Award 2021
 
2022-további a TURUL Esküvő díjat is megkaptam.

A 2022-ben nyílt Őrségi Látogatóközpont egyik beltéri fő falát az én fotóm díszíti több méteres print formájában.

2023-ben a Nextfoto.hu újonnan belépő oktatójaként az év elején megrendezett tanár-fotópályázaton első helyezést értem el.

Van még kérdésed?

Tetszenek a munkáim, velem is szívesen dolgoznál, de úgy érzed van még kérdésed?

Vedd fel velem a kapcsolatot!

You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
Cookie-hoz való hozzájárulás Real Cookie Bannerral
Verified by MonsterInsights