© Czakó Balázs Fotógráfia

ABVisual Wedding

Ismerj meg!

Adam, aki a név mögött áll.

Vizuális történetmesélés

Ugyan elcsépelten hangzik, de valóban ez a mindenem - mind a fotózás, mind a videózás kamaszkorom óta jelen van az életemben és mindig is világos volt, hogy valamilyen formában egyszer ez lesz a munkám. Csak akkor még nem tudtam, hogyan. Aztán elkezdtem kisebb munkákat vállalni és szép lassan létrejött az ABVisual.

Az ABVisual két fő tevékenységi köre a fotózás valamint a videó készítés, amely további két részre bontható: esküvő videózásra (abvisual-wedding), valamint imagefilmek, videóklipek készítésére - nem korlátozom le magam egy területre, így úgy érzem folyamatos kihívásoknak tehetem ki magam, melyek által mindig tanulhatok valami újat, kereshetek változatos perspektívákat egy-egy feladat elvégzéséhez.

Kutyák, kirándulás az erdőben, hegyek, wanderlust

Szabadidőmben szeretek utazni, új helyeket felfedezni, kirándulni a hegyekben, erdőkben. Kifogás pedig sosincs, hála a két kutyánknak. Míg más sok élményt megtart magának, én szeretem ezeket megosztani, így a kirándulásokat is előszeretettel örökítem is meg fotó és videó formájában.

Adam

abvisual imagefilm

Filozófia

Capture Everything

Az ABVisual mottója, a „capture everything” hűen tükrözi elszántságomat, a fotózás és videózás iránti elhivatottságomat - ez pedig a magánéletemben is jelen van, hiszen legtöbször képtelen vagyok letenni a kamerát a kezemből.

Mindent megörökítünk, de szeretek igazi pillanatokat elkapni. Amikor őszintén nevetsz fel. Vagy sírod el magad. Vagy csak megsimogatod a másik kezét. Apró kis részletek, melyek érzelmeket visznek a filmbe.

Ez volt az egyik ok is, amiért az esküvőiket választottam fő profilnak: mert ott semmi sem megrendezett; minden pillanat igazi, őszinte.

Igazán szerencsés vagyok, mert egy régi álmomat élem meg: a vállalkozás által a munkám a hobbim és az ABVisualal van szerencsém az embereknek közvetíteni valamit, visszaadni, megörökíteni egy fontos pillanatot az életükből.

Pár érdekesség rólam

Az ABVisual név egy véletlen eredménye. Eredetileg BA-Visualt szerettem volna a monogrammom magyaros használata után, azonban figyelmetlenségből a külföndön használt fordított, AB monogramm alapján regisztráltam be végül a domain nevet - így született meg az ABVisual név.

Naplemente, felhő, villám és szivárvány mániám van. Akár utazás közben is képes vagyok félreállni az autóval és őrült módjára keresni a tökéletes fotó lehetőségét.

7 éven át éltem és dolgoztam Ausztriában a vendéglátásban. Voltam pincér és recepciós is, folyékonyan beszélek németül, és az angollal is elboldogulok.

2021-ben sikerült a tervezett technikai fejlesztéseket véghezvinnem, így most már a fotózás is - így az esküvő fotózás is - teljes mértékben a kínálatom része.

A kapcsolat Ausztriával még sokáig megmaradt, ugyanis a The CLICK.wedding tagjaként osztrák esküvőkön is fotóztam és filmeztem.

Amikor 2018-ban hazaköltöztem, akartam egy kutyát. Sokáig hezitáltam, hogy ehhez az életvitelhez belefér-e, de végül az igen mellett döntöttem. Amióta pedig Janka a párom, négy főre bővült a kis csapatunk létszáma.

Hiszen segítséggel minden egyszerűbb

Hiszem, hogy a jó videó titka, hogy a feladatokat elosztjuk egymás között, így bizonyos csomagok esetén ketten dolgozunk a nagy nap megörökítésén. Adam minden esetben a Highlight videó felvételeit készíti, másikunk pedig a hosszú filmért felel.