© Czakó Balázs Fotógráfia

ABVisual Wedding

Ismerj meg!

Adam, aki a név mögött áll.

Vizuális történetmesélés

Ugyan elcsépelten hangzik, de valóban ez a mindenem - mind a fotózás, mind a videózás kamaszkorom óta jelen van az életemben és mindig is világos volt, hogy valamilyen formában egyszer ez lesz a munkám. Csak akkor még nem tudtam, hogyan. Aztán elkezdtem kisebb munkákat vállalni és szép lassan létrejött az ABVisual.

Az ABVisual két fő tevékenységi köre a fotózás valamint a videó készítés, amely további két részre bontható: esküvő videózásra (abvisual-wedding), valamint imagefilmek, videóklipek készítésére - nem korlátozom le magam egy területre, így úgy érzem folyamatos kihívásoknak tehetem ki magam, melyek által mindig tanulhatok valami újat, kereshetek változatos perspektívákat egy-egy feladat elvégzéséhez.

Kutyák, kirándulás az erdőben, hegyek, wanderlust

Szabadidőmben szeretek utazni, új helyeket felfedezni, kirándulni a hegyekben, erdőkben. Kifogás pedig sosincs, hála Sansának. Míg más sok élményt megtart magának, én szeretem ezeket megosztani, így a kirándulásokat is előszeretettel örökítem is meg fotó és videó formájában.

Adam

abvisual imagefilm

Filozófia

Capture Everything

Az ABVisual mottója, a „capture everything” hűen tükrözi elszántságomat, a fotózás és videózás iránti elhivatottságomat - ez pedig a magánéletemben is jelen van, hiszen legtöbször képtelen vagyok letenni a kamerát a kezemből.

Mindent megörökítünk, de szeretek igazi pillanatokat elkapni. Amikor őszintén nevetsz fel. Vagy sírod el magad. Vagy csak megsimogatod a másik kezét. Apró kis részletek, melyek érzelmeket visznek a filmbe.

Ez volt az egyik ok is, amiért az esküvőiket választottam fő profilnak: mert ott semmi sem megrendezett; minden pillanat igazi, őszinte.

Igazán szerencsés vagyok, mert egy régi álmomat élem meg: a vállalkozás által a munkám a hobbim és az ABVisualal van szerencsém az embereknek közvetíteni valamit, visszaadni, megörökíteni egy fontos pillanatot az életükből.

Pár érdekesség rólam

Az ABVisual név egy véletlen eredménye. Eredetileg BA-Visualt szerettem volna a monogrammom magyaros használata után, azonban figyelmetlenségből a külföndön használt fordított, AB monogramm alapján regisztráltam be végül a domain nevet - így született meg az ABVisual név.

Naplemente, felhő, villám és szivárvány mániám van. Akár utazás közben is képes vagyok félreállni az autóval és őrült módjára keresni a tökéletes fotó lehetőségét.

7 éven át éltem és dolgoztam Ausztriában a vendéglátásban. Voltam pincér és recepciós is, folyékonyan beszélek németül, és az angollal is elboldogulok.

Hogy a fotózás és videózás hobbiként is megmaradjon, abvisualstories néven kicsit borúsabb hangvételű táj- és moodfotókat készítek – ezek a fotók meg is vásárolhatóak, illetve már egy fotókiállítást is a hátam mögött tudhatok.

A kapcsolat Ausztriával a mai napig megmaradt, ugyanis a The CLICK.wedding tagjaként osztrák esküvőkön is fotóztam és filmeztem, illetve teszem ezt még alkalmanként a mai napig.

Amikor 2018-ban hazaköltöztem, akartam egy kutyát. Sokáig hezitáltam, hogy ehhez az életvitelhez belefér-e, de végül az igen mellett döntöttem, és így került mellém Sansa. A mai napig az egyik legjobb döntésemnek tartom.

Hiszen segítséggel minden egyszerűbb

Hiszem, hogy a jó videó titka, hogy a feladatokat elosztjuk egymás között, így bizonyos csomagok esetén ketten dolgozunk a nagy nap megörökítésén. Adam minden esetben a Highlight videó felvételeit készíti, másikunk pedig a hosszú filmért felel.

Ezen felül 2021-ben és 2022-ben több új barátság is köttetett kollégákkal, akikkel szívesen ajánljuk egymást, az egymással közös munkát.

Közéjük tartozik Csík Dávid (A színekkel teli képek, Siófok), The Million Photos (Nádas Mátyás fotógráfus, Hatvan), Find Your Moment (Hévíz), Crystal Boutique Kft (Pécs), Bolla Gábor (Zalaegerszeg) és még sokan mások.

2023-tól ezáltal valamint a csomagtartalmak frissítése által már lehetőség van fotó-videó kombó foglalására is különböző felállásokban.