Gyakran Ismételt Kérdések

Ezeket szoktátok a leggyakrabban kérdezni

Egyedül dolgozol?

A highlight vidóes csomag valamint a fotós csomagok esetén igen, máskülönben minden esetben ketten veszünk részt az esküvőtökön. Én a highlight videó tartalmát veszem fel, felügyelem az egész videós munkavégzést, ha kérdésetek vagy kérésetek van, segítek nektek, az aktuális kollégám pedig a hosszú filmhez készíti a felvételeket (kezeli a második kamerát) és segít nekem a sokszor jelentős mennyiségű felszerelés pakolásában is.

Mi a foglalás menete?

Amennyiben kértél egy ajánlatot, és a dátum még szabad, úgy nincs más teendőd mint írásban jelezned foglalási szándékod. Ekkor kapsz tőlem egy szerződést., amit kitöltve, aláírva vissza kell küldened. Ezzel már fixáltad is az időpontot. Ezekután más teendőd nincs, és a videós vagy fotós kérdés már meg is oldódott - egyel kevesebb dolog máris, amin tőrnöd kéne a fejed.

Fontos, hogy foglalást csakis írásban, emailben fogadok, a kommunikáció pedig szintén emailben történik, Messengeren és egyéb chat-applikáción keresztül nem elegendő megosztani az információkat (sajnos gyakran tünt már el így fontos információ).

Mit jelent az, hogy hosszú, durva vágott videó?

Mind a highlight, mind a hosszú videóval törekszünk egy képileg és tartalmilag is modern, a kornak megfelelő filmet átadni. Fontosnak tartjuk, hogy Titeket, a nézőt ne untassunk egy 3-4 órás videóval, viszont minden fontos mozzanat kerüljön bele!

Durva vágott videó = videó, ami eredeti hosszban (beszéd, szertartás, játék elejétől végéig) tartalmazza a szertartásokat, különböző történéseket. A durva vágott videó kidolgozása nem megegyező a rövid highlight videóval.

A videó hosszát befolyásolja az események hossza = minnél több esemény lesz az esküvődön, annál hosszabb lesz ez a videó is, ezért viszonylag nehezebb előre meghatározni a videó hosszúságát, az ajánlatban meghatározott időnél akár lehet hosszabb is - tapasztalataim alapján mindig az 1 órát közelíti meg ezen videók hosszúsága.

Templomi szertartás alatt csak a házasságkötés szertartását tesszük be a filmbe, az egyházi elemeket (imák stb.) nem. Polgári szertartás esetén csak a hivatalos házasságkötés szertartását tesszük bele a filmbe, az előtte-utána levő beszédeket, verseket nem minden esetben (egyedi szöveg, kérés egyéb tényezők esetében azokat is).

Klasszikus, állványra lehelyezett kamerás 10-20-30 perces nyers bulifelvételeket nem készítünk, inkább a hangulatot vadásszuk, vágóképeket készítünk a buliból.

Játékok, programok esetén azokat teljes hosszban felvesszük.

Étel-beköszöntéseket csak kérésre veszünk fel.

Menyecsketánc eleje és vége élőhanggal kerül be a hosszú filmbe, a köztes történeseket zenés összekötő blokk formájában mutatjuk be (teljes, akár egy órás menyecsketánc nem kerül rögzítésre).

Az esküvőig nem is találkozunk már?

Amennyiben kéritek, bármikor rendelkezésetekre állok, de alapvetően az esküvő napjáig már nem szükséges. Ha menet közben pedig bármilyen kérdésetek lenne, nyugodtan kereshettek kérdéseitekkel.

Ezen felül az esküvőt megelőzően legkésőbb egy héttel emailben bejelentkezem Nálatok, hogy elkérjem a Napotok végleges menetrendjét és mégegyszer utoljára egyeztessünk mindent.

Tudunk személyesen is találkozni az esküvő előtt?

Van rá lehetőség, bár az elmúlt időszakban, a koronavírus hatásaként inkább az online-térbe helyeztem át a megbeszéléseket - így iMessegen vagy Messenger videó híváson keresztül sokkal rugalmasabban tudunk egymással időpontot egyeztetni. Természetesen ettől függetlenül szívesen találkozok Lenti városban személyesen is a párokkal.

Mi a végső termék, mit kapunk majd tőled?

Választott csomag függvényében kapsz egy esküvő highlight videót, melyhez természetesen jogtiszta zenét használok, így azt bármelyik social media felületre gond nélkül feltöltheted. Ezt a videót - amennyiben hozzájárulsz - a saját youtube csatornámon is megosztom, így még könnyebb lesz számodra a videó továbbküldése a családtagok, barátok számára.

Ezen felül kapsz egy hosszú, durva vágott videót is, amely amolyan esküvő dokumentumfilm formájában rögzíti a napotok eseményeit.

Fotók terén pedig a csomagban meghatározott darabszámú fotókat adom át online galériában.

Megkaphatjuk a nyers felvételeket is?

Nyers fotók kiadására semmi esetben sincs lehetőség, nyers videófelvételeket pedig egy felár ellenében tudom kiadni, amennyiben azt legkésőbb az esküvő napjáig jelzitek felém (utólagos kiadásra nincs lehetőség).

Megvágod a highlight videót a kedvenc előadom zenéjére?

Nem. Highlight videót csakis jogtiszta zenére áll módomban vágni - ennek az árát a csomagárak tartalmazzák! Youtube-ról letöltött zenére nem vágok - természetesen kivétel, ha annak jogdíját a Megrendelő megvásárolja. A hosszú videóban viszont visszaköszönhetnek az eskővőn használt zenék, hiszen a film elkészítéséhez élőhangos felvételeket használunk

Mikor kell fizetnünk?

Az esküvő másnapján a teljes összeg 50%-a fizetendő egy azonnali utalásos számlával, a fennmaradó összeg pedig átadásakor esedékes (fotó esetén letöltő kód átadása fizetést követően).

Kérhető egyedi óraszámos rendelkezésre állás is?

Igen. Mindegyik csomagunkhoz foglalható korábbi kezdés vagy tovább maradás (túlóra), így biztos, hogy semmi nem fog kimaradni a filmetekből / vagy a fotó anyagotokból!

Csak Zala megyében vállalsz esküvő film készítést?

Természetesen nem! A fő tevékenységi terület Zala és Vas megye, de ezen felül az ország nyugati részén Budapest vonaláig örömmel vállalom esküvők megörökítését.