ABVisual Wedding

Ismerjetek meg minket!

Adam, akivel minden kezdődött.

Vizuális történetmesélés

Ugyan elcsépelten hangzik, de valóban ez a mindenem – mind a fotózás, mind a videózás kamaszkorom óta jelen van az életemben és mindig is világos volt, hogy valamilyen formában egyszer ez lesz a munkám. Csak akkor még nem tudtam, hogyan. Aztán elkezdtem kisebb munkákat vállalni és szép lassan létrejött az ABVisual.

Az ABVisual fő tevékenységi köre a videó készítés, amely két részre bontható: esküvő videózásra (abvisual-wedding), valamint imagefilmek, videóklipek készítésére – nem korlátozom le magam egy területre, így úgy érzem folyamatos kihívásoknak tehetem ki magam, melyek által mindig tanulhatok valami újat, kereshetek változatos perspektívákat egy-egy feladat elvégzéséhez.

Kutyák, kirándulás az erdőben, hegyek, wanderlust

Szabadidőmben szeretek utazni, új helyeket felfedezni, kirándulni a hegyekben, erdőkben. Kifogás pedig sosincs, hála a két kutyánknak. Míg más sok élményt megtart magának, én szeretem ezeket megosztani, így a kirándulásokat is előszeretettel örökítem is meg fotó és videó formájában.

Adam

abvisual imagefilm

Filozófia

Capture Everything

Az ABVisual mottója, a „capture everything” hűen tükrözi elszántságomat, a fotózás és videózás iránti elhivatottságomat – ez pedig a magánéletemben is jelen van, hiszen legtöbször képtelen vagyok letenni a kamerát a kezemből.

Mindent megörökítünk, de szeretek igazi pillanatokat elkapni. Amikor őszintén nevetsz fel. Vagy sírod el magad. Vagy csak megsimogatod a másik kezét. Apró kis részletek, melyek érzelmeket visznek a filmbe.

Ez volt az egyik ok is, amiért az esküvői videókat választottam fő profilnak: mert ott semmi sem megrendezett; minden pillanat igazi, őszinte.

Igazán szerencsés vagyok, mert egy régi álmomat élem meg: a vállalkozás által a munkám a hobbim és az ABVisualal van szerencsém az embereknek közvetíteni valamit, visszaadni, megörökíteni egy fontos pillanatot az életükből.

Pár érdekesség rólam

Az ABVisual név egy véletlen eredménye. Eredetileg BA-Visualt szerettem volna a monogrammom magyaros használata után, azonban figyelmetlenségből a külföndön használt fordított, AB monogramm alapján regisztráltam be végül a domain nevet - így született meg az ABVisual név.

Naplemente, felhő, villám és szivárvány mániám van. Akár utazás közben is képes vagyok félreállni az autóval és őrült módjára keresni a tökéletes fotó lehetőségét.

7 éven át éltem és dolgoztam Ausztriában a vendéglátásban. Voltam pincér és recepciós is, folyékonyan beszélek németül, és az angollal is elboldogulok.

A csapat két tagjával is interneten ismerkedtem meg. Danival instagramon, Kristóffal pedig Facebookon vettük fel egymással először a kapcsolatot - természetesen azért, mert láttuk egymás munkáját.

A kapcsolat Ausztriával a mai napig megmaradt, ugyanis a The CLICK.wedding tagjaként osztrák esküvőkön is filmezek.

Amikor 2018-ban hazaköltöztem, akartam egy kutyát. Sokáig hezitáltam, hogy ehhez az életvitelhez belefér-e, de végül az igen mellett döntöttem. Amióta pedig Janka a párom, négy főre bővült a kis csapatunk létszáma.

Hiszen csapatban minden egyszerűbb

Hiszem, hogy a jó videó titka, hogy a feladatokat elosztjuk egymás között, hogy ketten dolgozunk a nagy nap megörökítésén. Ismerd meg a csapat tagjait, akik részt vesznek abban, hogy minőségi munkát kapjatok!

Kristóf

Kristóf megtestesíti azt, amilyen én voltam a húszas éveimben.

Pimaszság, mégis elhivatottság jellemzi, óriási az alkotás-vágy benne, sajátos, új, önálló ötletei vannak, ha pedig drón kezeléséről van szó, nem ismerek nála jobbat. Bátor és látványos felvételeivel biztosan feldobja a videótokat! Nem létezik számára lehetetlen légi manőver, de a földi felvételek esetében is mindent megtesz egy tökéletes felvételért. Szabadidejében – ha éppen nem autómániájának hódol – rengeteget fotóz és videózik, hogy fejlessze magát, fő témája az autók és a portrék.

Ezen felül pedig programozással foglalkozik, többek között ezt az oldalt is ő keltette életre.

Kristof
Peti
Peti

Peti egy gyerekkori barátom, ismeretségünk 2005 környékén indult. Igaz rá, hogy a kütyük megszállottja – mindig is technika mániás volt. A technika kezelésén túl a zene és a háttérmunka terén is otthonosan mozog.

Megfontolt, nyugodt, mindig a feladatra koncentrál, így biztosak lehettek benne, hogy egy fontos pillanat sem marad le a felvételekről.

Petivel a 2020-as évben létrehoztuk az abvisual-wedding podcast projektünket, melynek célkitűzése különböző esküvős témák feldolgozása az adott terület szolgáltatóival, így próbálva segíteni azoknak, akik még az esküvő szervezés előtt állnak. Jelenleg három pilot-rész érhető el különböző online felületeken (Spotify, Apple Podcast stb.), és várhatóan 2020 évvégén folytatni fogjuk ezt a projektünket.

Janka

Janka főállásban már két éve dolgozik anyakönyvvezetőként egy zalai település önkormányzatánál - hétvégénként a novai Csicsergő Szabadidőközpontban tart polgári szertartásokat. Ha pedig egy hétvégén épp nincsen esküvője, szívesen vállal szertartásvezetői tevékenységet.

„Azt hiszem, a „pályafutásomat” már akkor elkezdtem, amikor kislányként szavaló versenyeken vettem részt. Imádtam kiállni emberek elé és beszélni. Szépen, hangsúlyozva, úgy, hogy az hatással legyen az emberekre.Hiszek az érzelmek tisztaságában. Úgy gondolom, hogy minden pár megérdemli, hogy esküvője olyan legyen, mint amilyennek megálmodta.

Az esküvő egy életre szóló, meghatározó pillanat, én pedig minden erőmmel azon vagyok, hogy egy csodás élményt adjak Nektek.”

Janka